Gastenverblijf Heilo

 

locatie: Heilo, Nederland

functie: gastenverblijf  (zit- slaapruimte, badkamer, garage)

vloeroppervlakte: 45m2

materialen: red cedar, vuren, meranti, glas, zink

 

De woonruimte van dit huis te Heilo is uitgebreid met een extra ruimte in de tuin. Het bijgebouw herbergt een ruimte voor een mogelijke gast, een atelier en een ruimte om te ontspannen. Door specifieke ruimten te openen ontstaat er gevoelsmatig en optisch een verband tussen het huis, de tuin en het bijgebouw.

Door het volgen van de twee optisch in elkaar geschoven geometrische volumen zijn de ruimten ontstaan. Dit gebouw heeft een sterk modern karakter met duidelijke lijnen en sterke vormen. De manier waarop de materialen toegepast zijn in dit ontwerp versterkt dit karakter. Door de massa's nauwkeurig vorm te geven tot in het kleinste detail, is de relatie tussen de binnenruimte met de buitenruimte versterkt. Deze vormen en lijnen in combinatie met het warme materiaal is het resultaat van een combinatie tussen ontwerper, gebruiker en situatie. 

Dit project is ontworpen met en uitgevoerd door Hamer en Hark, een bedrijf dat hart heeft voor uw huis en thuis.