Cube2

 

locatie: Zhongshan cultural Park, Taipei, Taiwan

functie: entreepaviljoen tentoonstellingsruimte

vloeroppervlakte: 36m2

materialen: red cedar, vuren, meranti, glas, zink

 

Dit paviljoen vormt de entree naar een tentoonstellingsruimte in Taipei, Taiwan. Een karton productiebedrijf schreef een competitie uit om de kracht van hun nieuwe dubbelwandige karton tentoon te stellen in een kunstzinnige vorm.

Wij zijn opzoek gegaan naar een goedkoop te snijden bouwelement van karton om de kosten te drukken. Tevens gemakkelijk te assembleren tot  een structuur om het paviljoen binnen de bouwtijd van een dag te passen. Wanneer men de structuur passeert, veroorzaakt het patroon van de elementen optische spellen met de transparantie van het volume. (1 dag bouwen +/- 8 personen, 1 element)