Contact

IMG_0435.JPG

 "Ik ben ir. Cornelis Nuijten MSc, oprichter van Artisan Design, een 'hands-on' ontwerper met een hart voor de natuur. Klimaatverandering heeft een enorme impact op die natuur en ons bestaan. We worden gebombardeerd met waarschuwingen. Onze generatie heeft de taak om na te denken over het in-balans dat bestaat tussen ons en onze omgeving. Wij moeten kritisch nadenken over de manier waarop wij bestaan. Het is mijn taak als ontwerper om mee te denken aan de oplossingen binnen het maken van de gebouwde omgeving. Advies over het selecteren van de juiste materialen en zoeken naar de juiste grootte van een gebouw of een ruimte. Dit advies verwerk ik in tekeningen of modellen. Het is uw taak bewust te leven, in balans met uw omgeving.

Artisan Design bouwt en ontwerpt ecologisch. Het voorvoegsel “eco-” betekend dat het hier gaat om iets wat een relatie heeft tot de natuurlijke omgeving van iets. Het achtervoegsel “-logie” betekend dat het een wetenschap of een leer betreft. Dit vind met terug in onze vormgeving en techniek. Tektoniek is altijd een belangrijke kernfactor in mijn ontwerpen; het idee dat het gebruik en de ervaring van een gebouw expliciet gerelateerd zijn aan de materialisatie en het maken van een gebouw. Het logisch toepassen van natuurlijke bouwmaterialen is een uitgangspunt bij de start van elk onderwerp-proces.  De schoonheid van een gebouw zit hem in zijn details; de momenten in een gebouw waar architectuur (vormgeving) en bouwkunde (techniek) samen komen. Momenteel ben ik mij aan het concentreren op het begrijpen van natuurlijke bouwmaterialen zoals aarde, hout of kalkhennep en hoe deze leiden tot schoonheid.

Ecologie vormt tevens het uitgangspunt voor het vormgeven van ruimte. Onze vormgeving stimuleert de gebruiker zich bewust te zijn van onze omgeving. Ik werk in een coöperatief samenwerkingsverband onder de naam hamer en hark aan boomhutten waarin gespeeld en geleefd kan worden. Met drie bedrijven verzorgen wij het bouwproces van ontwerp tot en met de uitvoering. Bouwwerken van deze schaal geven ons de ruimte gedetailleerd over dingen na te denken. Een boomhut is de belichaming van een synergie tussen mens en natuur. Het grondig bestuderen van de omgeving en de natuur ter plekke zorgt altijd voor de nodige input welke leidt tot een logisch ontwerp.

Heeft u groene bouwplannen, bent u opzoek naar advies over natuurlijke bouwmaterialen of wilt u bekijken wat de mogelijkheden zijn om uw project te realiseren? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Artisan Design bewust bouwen

T: +31 6 25480164
M: info@artisandesign.nl

2ada752d-e41c-4973-b34b-3af8b776b310.jpg
 
 
naam *
naam