Contact

bram-berkien-2016-10-18-17-30-14.jpg

 "Ik ben ir. Cornelis Nuijten MSc, oprichter van Artisan Design, een 'hands-on' ontwerper met een hart voor de natuur. Ik gebruik modellen om over ruimte na te denken en deze vorm te geven. Communicatie tussen architect en klant middels tastbare en virtuele modellen zorgt voor een wederkerig ontwerpproces, het begrijpen van elkaar. Ik zie het als mijn taak in dit proces om de juiste materialen te selecteren en deze samen te brengen in de vorm van een gebouw op basis van het begrijpen van uw wensen. Hierdoor ontstaat meer contact tussen de gebruiker, het gebouw en zijn omgeving.

In onze werkplaats ben ik aan het ontwerpen, technisch tekenen, maar desalniettemin besteed ik veel tijd aan bouwen. Ik werk in een coöperatief samenwerkingsverband met Hamer en Hark aan boomhutten waarin gespeeld en geleefd kan worden. Bouwwerken van deze schaal geven ons de ruimte gedetailleerd over dingen na te denken. Een boomhut is de belichaming van een synergie tussen mens en natuur. Het grondig bestuderen van de omgeving en de natuur ter plekke zorgt altijd voor de nodige input welke leidt tot een logisch ontwerp.

     Mijn opleiding tot bouwkundig ingenieur aan Avans Hogeschool te Tilburg, heeft mij veel kennis over techniek opgeleverd. Tijdens deze studie ben ik de schoonheid van 'het detail' gaan waarderen; het moment in een gebouw waar architectuur (vormgeving) en bouwkunde (techniek) samen komen. Deze waardering leidde tot een opleiding Architectuur aan de Universiteit van Eindhoven om deze interesse verder te ontwikkelen. Tijdens mijn afstuderen ben ik mij gaan concentreren op het begrijpen van aarde als bouwmateriaal en zo is mijn fascinatie voor ecologische materialen ontstaan. 'Tektoniek' is altijd een belangrijke kernfactor in mijn ontwerpen; het idee dat het gebruik, de structuur en de ervaring van een gebouw expliciet gerelateerd zijn aan de materialisatie en het maken van een gebouw.

     Als persoon heb ik mij sterk ontwikkelt door veel te reizen. Door kennis te maken met andere culturen vervaardigde ik een brede kijk op de wereld. Het gaf mij tevens een perspectief om te reflecteren op mijn eigen omgeving. Een omgeving die ik graag beter wil begrijpen. Een omgeving die ik graag, middels architectuur, in contact wil brengen met de mensen die deze omgeving gebruiken. Zo ontwikkelt zich een werkelijk duurzame architectuur, voor de omgeving en iedereen die deze gebruikt.

Heeft u bouwplannen of wilt u bekijken wat de mogelijkheden zijn om uw project te realiseren? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Ben je iemand met een soortgelijke filosofie en lijkt het je interessant om met mij te werken of zomaar een interessant gesprek aan te gaan? Aarzel dan alsjeblieft niet en neem contact met mij op. Ik wil graag iets van anderen leren of een leraar zijn voor anderen.

Bedankt.

Artisan Design

T: +31 6 25480164
M: info@artisandesign.nl

 
naam *
naam
telefoon *
telefoon