The Rural Housing Studio field research

      Artisan Design heeft antropologisch architectuur onderzoek gedaan in ruraal Kenia. Als team lll hebben we onderzoek gedaan naar cultuur, ambacht en nijverheid, lokale materialen, traditionele typologieën en financiële capaciteiten van lokale bewoners. Het doel van het onderzoek is het overbrengen van kennis om deze mensen de vaardigheden te verschaffen die nodig zijn om onafhankelijk hun eigen situatie te verbeteren en een toekomst te scheppen. Doormiddel van het bouwen van een huis met deze familie en mensen uit de nabije omgeving, heeft deze overdracht plaats gevonden. Een ontzettend leerzaam proces in alle facetten van ontwerpen en bouwen maar zeker ook van het leven. Voor inhoudelijke informatie over het onderzoek en een uitgebreid verslag van dit avontuur kun je een kijkje nemen op de website van the rural housing studio.

modelmatig onderzoek naar lokale manier van denken en persoonlijke wensen

modelmatig onderzoek naar lokale manier van denken en persoonlijke wensen